Το σχολείο μας προσπαθώντας πάντα να προάγει την ανακύκλωση και να ευαισθητοποιήσει και τους μαθητές του να συμμετέχουν σε αυτήν συμβάλλοντας έτσι στην προστασία της φύσης και του πλανήτη μας, φέτος αποφάσισε να ξεκινήσει μία διαφορετική μορφή της όχι τόσο συχνή στους χώρους των σχολείων.

Αυτή είναι η ανακύκλωση χρησιμοποιημένων τηγανελαίων (το λάδι δηλαδή στο οποίο τηγανίζουμε στο σπίτι μας και στην συνέχεια το πετάμε).

Στο σχολείο μας, από τις αρχές Οκτώβρη, υπάρχει ένα μεγάλο δοχείο συλλογής των χρησιμοποιημένων τηγανελαίων, στο οποίο θα μπορούν οι μαθητές μας αλλά και εμείς οι εκπαιδευτικοί, να ρίχνουμε τα καμένα μαγειρικά έλαια.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει την συλλογή των ελαίων και στη συνέχεια την ανακύκλωσή τους, θα παρέχει στο σχολείο μας ανταποδωτικά προϊόντα όπως καθαριστικά, κρεμοσάπουνο, σακούλες απορριμμάτων, χαρτί κουζίνας κλπ. Κάτι που θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο και βοηθητικό για εμάς.

Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να συμμετέχετε και εσείς στην ανακύκλωση των τηγανελαίων, φέρνοντάς τα στο σχολείο όταν έχετε συλλέξει μία ικανοποιητική ποσότητα (την οποία μπορείτε να αποθηκεύετε προσωρινά σε πλαστικά μπουκάλια νερού κλπ).

Τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά λάδια έχουν βλαβερές επιπτώσεις για το περιβάλλον όταν καταλήγουν στις αποχετεύσεις: ρυπαίνουν τον υδροφόρο ορίζοντα (δηλαδή το πόσιμο νερό), εμποδίζουν την επεξεργασία των λυμάτων, φράζουν τις σωληνώσεις και προκαλούν δυσάρεστες οσμές. 

Ανακυκλώνοντας τα μαγειρικά λάδια:

• κερδίζουμε πιο καθαρό περιβάλλον
• περιορίζουμε τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα και εξοικονομούμε φυσικούς πόρους
• μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ
• εξοικονομούμε χρήματα
• προστατεύουμε τον πλανήτη και τη διατροφική αλυσίδα

Αφήστε σχόλιο